fbpx

Топ 5 причини защо всеки бизнес се нуждае от уеб сайт.

Живеем във времена, в които технологиите определят пазара. Милиарди хора по целия свят използват интернет, за да пазаруват, търсят услуги или информация за дадени продукти. Бизнесът не би бил същия, ако не съществуваше глобалната мрежа, тъй като точно в нея са разположени маса клиенти. По-долу ще дадем пет причини защо всеки бизнес се нуждае от изработка на уеб сайт.

1 – Достигане до различни таргет групи клиенти

На първо място корпоративните сайтове дават възможност да достигнете до т.нар. целеви клиенти. Ако вашият уеб сайт се позиционира добре в търсачките по ключови думи свързани с бизнеса Ви, то този трафик може да се обърне в продажби на продукти и услуги.

Ще дадем един пример, ако продавате мъжки обувки от крокодилска кожа, е възможно да получите много търсения в мрежата. Добрата презентация и качествените продукти могат да Ви донесат хиляди, та даже стотици хиляди левове. Тук таргет групата, която се интересува от този вид обувки е по-заможна, така че постъпленията в касата Ви ще се увеличат драстично.

2 – Денонощна информация за бизнеса ви

Обикновено магазините и търговските обекти затварят в 17:00 часа, а след това клиентите не могат да намерят информация за предлаганите продукти и услуги. Да, това е така, но ако имате сайт, то нещата ще се променят. Всеки може да влезе в интернет и напълно безплатно да получи сведения за наличност на стоки, работно време на офиси, възможност за онлайн поръчки и други.

Ако потребителите не знаят, защо дадена услуга струва толкова скъпо, то те ще могат да прочетат професионални статии, в които се обяснява на дълго и широко за даден процес на работа. По този начин винаги клиента разбира значението на този труд и може да избере съответната фирма.

3 – Уеб сайтът в ролята на електронна визитка

Да предположим, че предлагате електро услуги. Много трудно ще е да обяснявате на всеки поотделно какво включва работата. В сайта тип визитка можете да публикувате текст, снимки и видеа, с чиято помощ да презентирате работата си. Там ще опишете какво значи изграждане на ел. инсталация, ремонт на битове електроуреди, смяна на автоматични предпазители и прочие.

Когато клиентът прочете всичко това, ще потърси именно Вас, защото му предлагате онова, което търси. Нещо повече, ако му хареса представянето Ви, то той може да изпрати адреса на сайта на близки, приятели и роднини, които също да се превърнат във ваши потенциални клиенти.

4 – Социален елемент

Присъствието на бизнеса в мрежата има и социален елемент. Сайтовете не са това, което бяха преди години. В наши дни има специализирани онлайн платформи, които позволяват на потребителите да контактуват с търговците. Те могат да си пишат с тях в чатове на живо, по имейл или да задават директни въпроси в страниците на фирмите в социалните мрежи. По този начин се гради доверието по оста бизнес и клиент.

5 – Конкурентоспособност

Ако все още не сте се приспособили на вълна модерни технологии и иновации, то това ще даде път на конкуренцията за тотална победа. Все пак една фирма, която притежава сайт или онлайн магазин, ще бъде толерирана повече, отколкото вашата, която не присъства в интернет пространството. Ето защо трябва да мислите в перспектива и да изградите своя електронен профил час по-скоро. По този начин видяхме нещата ние, и се надяваме да сме били полезни.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *