Как ти се струва да имаш шоурум на твоя бизнес, който е отворен 24/7 и генерира клиентски интерес, дори когато спиш и релаксираш? За никого не е тайна, че това е лесно достъпна цел за повечето предприемачи, но не всеки предпочита да пристъпи към действие.

Ето защо решихме в тази кратка статия да обобщим няколко фактора, които са от значение за съществуването на модерния бизнес модел.

Може би ще бъде излишно да се каже, но все пак да уточним, че съвременния бизне с модел би съществувал много трудно без да използва инструментите предлагани от технологичния свят на 21-ви век.

В края на краищата получавате маркетингов инструмент и лукс, струващ по-млако от месечните ви разходи във Старбъкс или Макдоналдс.

1 ) Притежаването на уеб сайт е доказателство, че мислите за клиентите си

Изработката на уеб сайт естествено показва, че вашият бизнес държи на клиентите си като им предлага начини за информиране в лесни варианти. Те разбират тази сантиментална разлика между вас и конкурентите ви и доверието към вас се увеличава.

Но, има и друг особен факт. Не винаги даден потребител ще желае да нарави физически контакт със вас на първия етап. Потребителят не е длъжен и да го прави. Като отговорна компания вие сте длъжни да осигурите достатъчно свобода на потребителя за информиране без физически контакт. И ето, тук идва ролята на уеб сайта. Притежавайки този чудесен маркетингов инструмент, разрешавате този проблем и давате свобода на потребителя да разглежда продуктовата ви гама от спалнята си или от върха на планината.

2 ) Информация

Както казахме в по-горните параграфи, информацията е кралят или в прочута форма се казва “Information is the King”. Клиента вече ще може да сравнява продукти, чете ревюта, пише коментари и добавя продукти в количката си (последното е валидно при условие, ако имате онлайн магазин).

3) Разработка на уеб сайт като тръстов фактор

Днес всяка компания може да има уеб сайт и поради тази причина клиента винаги ще го търси при необходимост. Особено, ако бизнес моделът, който практикувате е насочен към консумиращия таргет.

Именно затова, липсата на такъв, винаги ще поражда съмнение и недоверие. Разбира се, никоя компания не го желае. Точно това е причината 95% от компаниите в световен мащаб да присъстват онлайн, даже и да няма с какво особено да им помага въпросният уеб сайт. Така, че една изработка на уеб сайт е повече от необходим за всеки един бизнес.

4 ) Бизнес, който има изработка на уеб сайт с хубав дизайн печели повече

Проучванията и статистиките сочат, че ако имате уеб сайт със впечатляващ дизайн, потребителите са по-склонни да разглеждат информацията в него и да ви оставят данните на кредитната си карта в секция “плащане на стоката”.

5) Повторно посещение и покупка от клиентите

Не е лъжа за никого и е абсолютен факт, че консуматорския таргет, ако е доволен от това, което предлагате, непременно биха направили повторна покупка от уеб сайта ви.

Така, че както за нови потребители сайтът е място за получаване на подробна информация, така и за лоялни клиенти е място за сдобиване с нова информация и повторна поръчка.

6 ) Получаване на отзиви и ревюта от клиенти

Уеб сайта може да бъде отлично място за клиентите, където да споделят личното си мнение, при условие, че са доволни от вашата компания и предлаганите услуги. Това също е стратегически маркетингов подход. Така новите посетители във сайта, ще могат да се сдобият по-бързо с информация и ще станат по-доверчиви към вас.

7 ) Възможност за СЕО чрез изработка на уеб сайт

Посредством “оптимизацията за търсачки”, използвайки различни стратегии може да победите вашите конкуренти в Интернет търсачките по определени ключови думи. Пр: дамски и мъжки дрехи, дрехи за деца, техника и оборудване, почивки, евтини самолетни билети, техника втора употреба и т.н.

Това са прости примери за търсени ключови думи. Според вашия бизнес модел те подлежат на промяна и модификация. 99% от Интернет потребителите в България не пишат цели изчечения в търсачата, така че дерзайте.

8) 24/7 контакт с клиентите

Това е предполагаем факт за всички, няма какво особено да се каже по тази тема, но все пак е добре да се спомене. Изводът е един – По-добре със уеб сайт, отколкото без.