Съществуват много техники, с които може да увеличите продажбите си чрез вашият онлайн магазин. В тази статия ще обсъдим едни от най-елементарните техники и методи за постигане на отлични резултати с нулев капитал (или поне с драстично минимален).

Много собственици на онлайн магазин правят грешката да пренебрегват минималните детайли във сайта си, които на пръв поглед изглеждат маловажни, но всъщност карат потенциалния потребител да предприема действия.

На всичкото отгоре не са трудни за осъществяване действия, нужно е само да пийнете едно кафе с администратора на сайта (или ИТ отдела) и да обсъдите за един час ключовите фактори за постигане на резултати.

Ще започнем с най-важното.

  1. Удобство.

Този критерий трябва да е на първо място във списъка ви със задачи. Не веднъж споделихме със вас, колко е важно клиента да се чувства в негови среди. Всичко трябва да ви е структурирано по правилен начин. Навигация, категории, инфо страница за компанията, контакти, връзки за последване във социалните мрежи и т.н.

  1. Топ продукт в началната страница.

топ продукт онлайн магазин

В началната страница на вашия онлайн магазин анонсирайте хит продуктите във вид на slideshow (презентационен плъзгач). Идеята е клиента още като посети магазина да види най-продавания продукт. Възможно е да сложите до 5 продукта, но не и повече (не целим създаване на шоурум), все пак си има категории за тази цел.

Почти всеки онлайн магазин прави това, така че, съвсем нормално е и Вие да го правите.

  1. Анонс за най-актуални промоции

промоции онлайн магазини промоции онлайн магазини

Сега е момента малко да привлечете внимание и интерес. Всички клиенти обичат промоции. В началната страница на вашия онлайн магазин направете креативна секция за артикулите, влизащи в промоцията, важи и за стоки, подлежащи на покупка с промо код.

  1. Специални оферти

специални оферти онлайн магазини

Тази секция също помага за привличане на внимание и интерес, експериментирайте с различни техники, не се страхувайте от нови подходи. Само така ще пожънете успех. В корпоративния свят печелят само смелите.

  1. Сезонни предложения

сезонни предложения онлайн магазини

Ако бизнеса ви предлага подобни решения не се колебайте да ги въведете на практика. Може да разгледате подхода на конкуренцията и да предложите нещо по-оригинално от тях за да се откроите. Може да използвате като допълнение стратегията с промо кодовете към специалните оферти. Така ще ударите два заека с един камък, както се казва.

  1. Месечна томбола

Също изключително добра идея за постигане на повече продажби. Онлайн магазин с месечна томбола например би генерирал повече посетители, а това от своя страна означава по-голям шанс за продажба. Може стойността на стоката да е нискобюджетна, но за атракцията ще свърши работа. Гарантирано – ще се увеличи броя на посетителите, все пак е реклама от уста на уста – безплатна реклама. Използвана практика от много предприемачи, собственици на онлайн магазин.

  1. Кажете за луксовете на магазина

лукс при онлайн пазаруване

удобства онлайн пазаруване

С какво вашият онлайн магазин се отличава от този на конкуренцията, какви са удобствата, които предлагате. Какви начини на доставка предлагате, разплащателни методи, гаранция за връщане при неудовлетворение, работно време на магазина, възможна ли е поръчка чрез само едно обаждане (Viber, WhatsApp, Messenger, Telegram, Signal) – живеем в 21 век! Модернизирайте се! – Трябва да сте абсолютно прозрачни!

  1. Опция за абонамент

абонамент онлайн магазин

Сложете в някой край на прекрасния онлайн магазин опция за абонамент за нови стоки, оферти, новини или просто седмична/месечна брошура. Предложете на клиента удобство – клиента обича да бъде глезен и да му се угажда. Вие целите продажби, а той/тя шопинг терапия! Действайте!

  1. Идеи за подаръци

идеи за подаръци онлайн магазин

Кой не обича подаръци? Е, има и такива личности, но 80% отговорът е положителен. Добра тактика за генериране на продажби. Подгответе различни предложения за подаръци. Относно този въпрос трябва да сте малко детайлни. В зависимост от бизнес модела ви трябва да умеете изкуството да угаждате на капризните клиенти.

  1. Афилейт система

Сега ще кажете – стига бе! Както казахме и във самото начало – възможностите са безброй, стига да имате богато въображение. Изключително важно е да се отбележи, че този метод генерира доста приходи на всеки бизнес модел, макар първоначалната инвестиция във системата да ви се стори височка, няма място за притеснение, тъй като инвестициите ще ви се възвърнат 10x.

Вие все още нямате ли онлайн магазин? Ние ще се погрижим за това! В MegaWeb специалистите ни имат солиден опит в изработката на онлайн магазин с пълни функционалности и екстри. Достатъчно е да се свържете с нас и да разкажете са вашата бизнес мечта.

Очакваме ви!