Съществуват определен вид уеб сайтове, които могат да помогнат за разрастването на бизнеса ви до нови върхове. При изработка на уеб сайт, модела и вида на сайта, който ще изберете зависи в голяма степен от това какво целите в корпоративен план и бизнес модела на компанията.

Нека без да губим време да започнем с разглеждането на видовете уеб сайтове, които може да изберете за бизнеса си преди да поръчате изработка на уеб сайт.

Корпоративен сайт – както си личи и от името този модел уеб сайт има за цел да представи вашият бизнес публично на целия свят (ако сте интернационална компания). Макар и вашият бизнес да не функционира на глобално ниво, много е важно и необходимо да включите във сайта си различни езикови интерфейси т.е. вашият уеб сайт трябва да е преведен на няколко езика. Това ще помогне на чуждестранните клиенти да добият представа за вас.

Избягвайте преводачът на чичко Гугъл и разни др. транслатори, тъй като подобни подходи не изглеждат професионални, единствено може да навредят на имиджа ви. Главно този модел уеб сайт съдържа информация за самата компания, срещат се продуктови каталози, информация за контакти, мисия на компанията и т.н.

Онлайн магазин – може би най-използваната форма на уеб сайт в последно време. Възможно е също да се каже, че още дълги години няма какво да измести сектора на онлайн пазаруването, понеже е много комфортно просто да си седиш на канапето вкъщи, да направиш няколко клика и следващия ден поръчката ти да е пред дома. Просто невероятно. В интерес на истината има хора, които със сигурност ще оспорят твърдението, че онлайн пазаруването все още не е ефективно на българския пазар.

Да, но, не! Помислете в глобален мащаб. Сега няма нужда да правим реклама на най-известните уеб сайтове за онлайн пазаруване, просто се знаят. Грешно е да се мисли само на локално ниво, ако искате да успеете въобще трябва да застанете с поглед най-отгоре.

Така, че преди да си поръчате изработка на уеб сайт за вашия бизнес, строго е препоръчително да прегледате тази опция в случай, че компанията ви може да предложи нещо подобно.

Лендинг пейдж – за някои това може да е непознат термин, затова да направим малко въведение в нещата. Във света на дигиталния маркетинг това представлява самостоятелна уеб страница, която е създадена с цел да промотира дадена услуга или продукт, казано на прост език лендинг страница се създава за конкретна маркетингова кампания.

Пример: имате в продуктовия си каталог хитов продукт на всички времена и предполагате, че ще смени хода на вашата компания на бъдещ етап. Но, направата на специален сайт за тази цел би било излишно, ето тук влиза ролята на самостоятелната уеб страница.

С подходяши бутони, които подтигват към действие може насърчите потенциалния клиент за покупка и именно това е добрата страна на лендинг страницата. Няма излишен текст, нищо не разсейва клиента, преобладава само това, което е най-необходио за крайната цел.

Сега е момента да размислите за изработка на уеб сайт с лейндинг пейдж страница за вашия бизнес.

Ние в MegaWeb може изработим лендийг пейдж страница, която покрива вашите изисквания като качество, хубав дизайн, информативност и ценови диапазон.

Форум – форумите са чудесно място за комуникация на вашите клиенти. Нищо не ви задържа да си направите такъв, какъвто и бизнес модел да имате. Още повече е плюс за вас, тъй като може да следите за мнението на клиентите си и техните отзиви относно продуктовата ви гама.

Негативната страната на този модел уеб сайт е необходимостта от постоятна администрация или модераторски контрол тък като се пишат нежелани глупости от потребители или се получава информационно замърсяване, което е често срещано явление при форумите.

Уеб портал – това е комбиниран вариант на всички сайтове, може да имате новинарски блок, форум, блог, основна страница за представяне на компанията и т.н. В минали времена беше популярен, но днес се използва рядко.